De la Bing Bang pana in zilele noastre (1)

Începem astăzi prezentarea unei serii de materiale video de popularizare a celor mai importante descoperiri  din diverse zone ale ştiinţei. Realizatorul filmelor este jurnalistul Peter Hadfield, fost reporter la New Scientist.

Peter Hadfield a fost corespondent New Scientist timp de 14 ani, a contribuit în mod regulat la emisiunea “Science in Action”, difuzată de BBC, dar şi la seria de programe dedicate ştiinţei de pe postul de radio australian ABC, intitulată “The Science Show”.

Potrivit realizatorului, scopul seriei, intitulată în original “From Big Bang to Us – Made Easy“, este de a explica pe înţelesul tuturor concluziile cercetărilor ştiinţifice din diverse domenii. Autorul şi-a propus să treacă în revistă dovezile pe care ştiinţa le oferă cu privire la originile vieţii pe Terra, de la Big Bang până la migraţiile populaţiilor din estul Africii în afara continentului negru, într-un mod inteligibil chiar şi pentru un preadolescent. Este o provocare adresată celor care cred că am apărut ca urmare a acţiunilor unei zeităţi în urmă cu aproximativ 6000 de ani, o invitaţie la analiza dovezilor oferite de ştiinţă, iar nu la ignorarea acestora.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s